Doelgroep

De bewoners bij gezinshuis De Horizon

Voor wie is gezinshuis De Horizon?

In ons gezinshuis bieden wij plaats aan vier (jong)volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Eventueel met autisme, ADHD, (lichte) gedragsproblematiek of een andere diagnose. De mensen die bij ons komen wonen zijn allemaal mobiel en hebben weinig tot geen hulp nodig bij hun persoonlijke verzorging.

Onze missie

Mensen vooruithelpen door goede zorg te bieden. Dat is onze missie. Allebei hebben we veel ervaring in de VG-sector. Deze kennis zetten we graag in op een manier die bij ons past: een gezinshuis. In ons gezinshuis wonen mensen met een verstandelijke beperking. Wij, Bastiaan en Hanneke, zijn ook de vaste begeleiders die de bewoners ’s morgens uit bed richting hun werk of dagbesteding begeleiden en ’s middags weer opvangen. Deze manier van samenleven biedt veiligheid en stabiliteit.

Onze visie

Betrouwbaarheid is onze eerste kernwaarde. ‘Doen wat we zeggen’ uit zich in onze begeleiding, ons leven en onze communicatie. Ontwikkeling is onze tweede kernwaarde. Mensen die bij ons komen wonen kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en tempo. Onze derde kernwaarde is harmonie. Harmonie is evenwicht. Dat bereiken we door het ‘samenleven’. Dit houdt in dat we veel dingen samendoen: eten, huishouden, tuinieren, wandelen, spelletjes, mooie en verdrietige dingen samen delen en vooral: er voor elkaar zijn.

Ambities en doelstellingen

Onze ambitie is op een betrokken manier zorg bieden aan unieke mensen. Wij geloven dat iedereen zijn of haar eigen kwaliteiten van de Heere heeft gekregen. Deze kwaliteiten mogen we inzetten om andere mensen te helpen. Iedereen kan dingen leren. Ons doel is om mensen te stimuleren om nieuwe dingen te leren of hun vaardigheden uit te breiden. Dat hoeft niet altijd groot te zijn.
Elke stap of ieder stapje, is er één. Dit doen we altijd in overleg met de bewoner en stellen zijn of haar wensen zoveel mogelijk voorop. Om te leren is een veilige omgeving nodig. Deze veilige omgeving creëren we door elkaar in onze waarde te laten, leven we zoveel mogelijk als gezin én heeft iedereen een eigen plekje om zich terug te kunnen trekken. Dit geldt voor de bewoners, maar ook voor ons.
Wij genieten erg van het buitenleven en delen ons enthousiasme voor de natuur graag met de bewoners. Het lijkt ons daarom leuk dat de bewoners die dat willen, voor een eigen dier, dieren of stukje tuin zorgen. Door het zorgen voor een dier of stukje tuin leren de bewoners veel verschillende dingen zoals verantwoordelijkheid, zingeving en eigenwaarde. Natuurlijk helpen we daarbij waar nodig.
crossmenu