Werkwijze

Een normaal leven met goede zorg

Wat bieden wij

Wij geloven dat mensen het best ontwikkelen in een veilige setting. Dat betekent zo min mogelijk verschillende begeleiders, een huiselijke sfeer en korte lijntjes in onze communicatie. Dit verrijkt het leven van onze bewoners, omdat je hiermee negatief gedrag voorkomt of terugdringt. Wij bieden dit door onze professionele ervaring en kennis te koppelen aan het leven in ons gezin. Hoe mooi is het om thuis een normaal leven te leiden en daarnaast goede zorg te mogen bieden?

Begeleidings­methodiek

In onze begeleiding maken wij gebruik van de Triple-C methodiek. Deze methode is ontwikkeld door gehandicaptenzorgorganisatie ASVZ en is een behandelmethode voor mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. In deze methode kijken we naar de behoeften van onze bewoner. Door aan deze behoeften te voldoen, zit de bewoner beter in zijn of haar vel. Ook staat in deze methode het ‘gewone leven’ centraal.

De Triple-C methode past goed in ons gezinshuis, omdat de bewoner deel uitmaakt van een gewoon gezin en meedoet met dingen die bij het gezinsleven horen.

Communicatiestijl

Wij communiceren volgens het ‘Geef me de 5’ principe. Colette de Bruin ontwikkelde deze methode om mensen met autisme te begrijpen en duidelijk met hen te kunnen communiceren. De kern van het ‘Geef me de 5’ principe is dat je in je communicatie dit duidelijk maakt: wat wordt er verwacht, waar gebeurt het, met wie, hoe gaan we dat doen en tot slot wanneer.

Dit ‘Geef me de 5’ principe zie je terug in onze dagprogramma’s en in de manier waarop we de bewoner nieuwe taken of vaardigheden aanleren. Deze manier van communiceren kun je ook uitstekend gebruiken bij mensen zonder autisme.

Driestroom

Om onze kwaliteit van zorg te waarborgen zijn we als franchisenemer aangesloten bij de Driestroom. Dit is een landelijke zorgorganisatie voor mensen met én zonder verstandelijke beperking. Bij deze organisatie zijn meer dan 150 andere gezinshuizen aangesloten.
crossmenu